.Færgevej 2 - Et kreativt Kontorfælleskab


Jeg har mit værksted på Færgevej 2, hvor jeg deler lokaler med andre selvstændige.

”Jeg har altid været kreativ, og det kribler altid i fingrene for at lave noget, strikke, sy, lave smykker. Jeg kan ikke holde dem i ro,” fortæller hun, der er i kontorfælleskab med en sikkerhedsekspert og en lege­tøjsopfinder. Der er i øvrigt plads til én mere.


I det daglige arbejder hun mest med tilretninger, reparationer, omforandringer, puder til øens restauranter – alt, der kan sys. Redaktørens alt for lange bukser, der har samlet støv i skabet, skal hun også lægge op.


Kan lide genbrug
Det er meget, meget sjældent, der kommer en bestilling på en ny selskabskjole.


”Selvfølgelig er det sjovere at lave en kjole, men det er rart at kunne reparere folks yndlingstøj, at re-designe tøj og være med til, at ikke så meget skal smides ud. Jeg er ikke designer, jeg er håndværker,” slår hun fast. Og tilføjer, at det går godt, og at kundekredsen er stor og voksende.
Inden hun for 10 år siden kom tilbage til Fanø, hvor Kaare stammer fra, og hvor hun også er vokset op, arbejdede hun som modist i fem år i København.
”Men vi ville gerne give børnene den rolige og trygge opvækst, man kan få her på Fanø,” slutter hun.


Tekst og foto:
Finn Arne Hansen - Fanø Posten

Katrine fra Nordby er Fanøs helt egen skræddermester


På Færgevej 2 i Nordby holder Fanøs helt egen skrædder, Katrine Bach til

Download hele artiklen som PDF her


HÅNDVÆRK – Vi er nogle heldige kartofler, her på Fanø. Vi har næsten ethvert håndværk repræsenteret, og nu har vi også en skrædder, nemlig Katrine Bach på Færgevej 2.


Hun er 44 år, er gift med maskinmesteren Kaare, som hun har Otto på 10 år og Asta på 13 år med.


Hun er uddannet dame­skrædder fra EUC Syd i Sønderborg, en teknisk skole, hvor man i hendes tid også havde egne retninger for modister (hattemagere, red.), herreskræddere og buntmagere, der arbejder med skind og pels.


Kreativt kontorfællesskab på Fanø er blevet en succes

De fem selvstændige arbejder med vidt forskellige opgaver, men har i høj grad glæde af hinanden - ikke mindst i forhold til det sociale samvær. Her ses fire af fællesskabets fem beboere, (fra venstre mod højre) Lars Düwel fra WestStream, Kristian Sidelmann fra Fablewood, Julie Svarrer fra SkriveLyst og skrædder Katrine Bach.

Tekst og foto:
Business Esbjerg